Brush-up kursus i strålebeskyttelse


Dette kursus er ideelt til dig med grundlæggende viden om strålebeskyttelse, der ønsker at opfriske de vigtigste principper og den seneste lovgivning. Det er ikke kun en god praksis, men også et lovkrav at du vedligeholder din viden, færdigheder og kompetencer inden for strålebeskyttelse.

Dansk Strålebeskyttelse anbefaler et kort brush-up-kursus hvert ca. 5. år som en del af vores mission om livslang læring for stråleudsatte arbejdstagere.

Er du strålebeskyttelseskoordinator, så er det helt normalt at stille spørgsmål og føle behovet for opdatering af viden. Du kan have brug for at genopfriske grundlæggende koncepter som afstandskvadratloven og egenskaber ved alfa, beta og gammastråling. Det er også vigtigt at være klar over de specifikke egenskaber ved de radioaktive stoffer eller røntgenkilder, som præcis din virksomhed bruger. Det vil vi gerne hjælpe dig med.

At sikre, at virksomheden overholder lovgivningen inden for strålebeskyttelse er en central del af dit ansvar som strålebeskyttelseskoordinator. Derfor kan et kursus være en god måde at opdatere og forbedre dine kompetencer på dette område.

Formålet med kurset er at give dig en opdateret og forståelig gennemgang af strålebeskyttelseskoncepter, så du kan føle dig tryg og kompetent i din rolle som strålebeskyttelseskoordinator. Forskning fra IAEA viser, at manglende vedligeholdelse af kompetencer kan føre til ulykker, så det er vigtigt at holde sig ajour.

Hvis du skal godkendes som Strålebeskyttelseskoordinator, så skal du først tage vores 2-dages kursus i grundlæggende strålebeskyttelse, som du finder her. Derefter kan du vedligeholde din viden gennem dette brush-up kursus.

Hvis I er flere i virksomheden, kan et virksomhedsspecifikt kursus være en fordel. Se mere her.

Uddannelse skal være en god oplevelse

Derfor er den gode forplejning med i prisen. Det er en vigtig del af et godt kursus. Kurserne foregår i Dansk Strålebeskyttelses egne lokaler i NOVI Science & Business Park i Aalborg hvor du forkæles med forplejning, som laves helt fra bunden af husets kokke fra Cheval Blanc. Du bliver fyldt med masser af energi, har større koncentrationsevne og er læringsparat. Du er hele dagen velkommen til at tage for dig af frisklavet kaffe, forskellige slags te samt vand. I din forplejning indgår let morgenmad, og lækker frokost med en sodavand, og om eftermiddagen er der selvfølgelig hjemmebagt kage til kaffen.

Kontakt os ved spørgsmål

Disse emner får du genopfrisket


 • Grundlæggende strålingsfysik
 • Egenskaber ved radioaktivitet og røntgen
 • Dosisbegrebet og dosisgrænser
 • Praktisk strålebeskyttelse
 • Måling af stråling, instrumenter og dosisovervågning
 • Stråleskader og strålebiologi
 • Lovgivning og kvalitetssikring
 • Uheld med radioaktive stoffer

Der lægges stor vægt på, at kursusdeltagerne opnår en god grundlæggende forståelse inden for strålebeskyttelse.

Demonstrationsøvelser


 • Egenskaber ved stråling
 • Afstandskvadratloven
 • Halveringstykkelse
 • Halveringstid

Der anvendes radioaktive kilder af samme type, som der anvendes i de danske folkeskoler og gymnasier. Disse er svage demonstrations kilder.

Kommende kurser

Dansk Strålebeskyttelse - logo

Aalborg d. 12. juni 2024.

Kurset afholdes i NOVI Science & Business Park, Niels Jernes vej 10, 9220 Aalborg

Pris 6.950 kr. ekskl. moms

Tilmeldingsfristen er d. 31. maj.

Tilmelding til kurset
Dansk Strålebeskyttelse - logo

Aalborg d. 6. November 2024

Kurset afholdes i NOVI Science & Business Park, Niels Jernes vej 10, 9220 Aalborg

Pris 6.950 kr. ekskl. moms

Tilmeldingsfristen er d. 25. oktober.

Tilmelding til kurset

Målgruppe


Målgruppen alle, der tidligere har gennemført et kursus i grundlæggende strålebeskyttelse, og ønsker at opfriske de vigtigste strålebeskyttelsesprincipper og den seneste lovgivning. Især er kurset relevant for Strålebeskyttelseskoordinatorer.

Praktisk information


Vi optager kursister efter først til mølle princippet. Hvis du vil være sikker på en plads, skal du tilmelde dig i god tid. Kontakt mig vedrørende eventuel tilmelding efter frist.

Kurset afholdes ved minimum 10 tilmeldte. Maksimum deltager antal er 25 pr. hold

Har du en lang transporttid, så kan det være at du foretrækker en overnatning så du er frisk til kursets start. Overnatning er ikke inkluderet, men der ligger flere gode hoteller i Aalborg som vi kan anbefale.

Der er gratis parkering på Novis område, husk at registrere dig i receptionen.

Der er registrering og morgenkaffe fra kl. 8:30 og kursusstart kl. 9:00 på førstedagen og der er program til kl. 15.45.

Kontakt os vedrørende tilmelding